Hír: HA9WM-HA5XA Costa Rica családi DX expediciója február 15 és március 1 között
(Kategória: DXpedíciók, SOTA és IOTA)
Küldte: HRKAdmin
2017 Január 24 Kedd - 21:40:06


Családi nyaralásra indulunk, ahonnan Márti rengeteg tudósítást is tervez küldeni különféle site-okra, ha valakit érdekel, lesz majd nézni- és olvasnivaló 2017.02.15-én indulunk Costa Ricába az Air France-szal (nevesítsük a szponzorokat HI) és március 1-én indulunk onnan vissza, és - kis párizsi kitérővel - március 4-e körül érünk haza. Így pont elkerüljük egymást a HRK másik utazó csapatával (HA7RY / HA5UK), bár KT4TTT Tomival-val már egyeztettem egy SKED-et arra ez egy estére, amikor ők landolnak W4-ben, mi pedig még csak másnap indulunk haza   Costa Ricában sok kirándulás van betervezve, mindkét óceán, vulkánok, dzsungel stb, de azért a reggeli és esti órákban napi pár órát rádiózni is szeretnék. Márti azt mondta, hogy azért pár QSO-t ő is csinálna végre, így kitöltöttük HA9WM részére is az engedélykérő-űrlapot. Két QTH-nk lesz.
TI6
: https://goo.gl/maps/5zvTv6gf8do Az első félidőben a Karib-tenger partján, onnan kb 75m-re, de már a dzsungelben egy kalyiba. A QTH:  Puerto Viejo de Talamanca, ez a TI6-os körzet. Bízom a sós vízben, de kicsit aggaszt, hogy a dzsungelből hogy lát majd ki az antenna-pótlék, de majd a helyszínen kiderül, mit lehet tenni Az első hétvégére esik az ARRL DX CW, és bár nem a szívem csücske ez a konteszt, de onnan azért nyilván más; lehet, hogy bekapcoslok pár órára egy kis USA pileup reményében  
 
 
 TI7:
https://goo.gl/maps/UxFegitg9p42 Ezután átköltözünk az ország középső részére, az Arenal-tó nyugati csücskébe, Tilarán város mellé. A szállásunk kb. 600m tengerszint feletti magasságon lesz egy, a tóra és a vulkánokra néző hegytetőn. Ez a TI7-es körzet.    E-mailben elég segítőkésznek tűnik a gondnok, mondta, hogy kerítünk majd valami fix helyet az antennának. Mondjuk nagyon sok koaxot azt nem fogok tudni vinni, de csak lesz valami megoldás.
 
 
 
 

Eszközpark: Yaesu FT-991, FT-817 (tartalék, meg QRP, nomeg helyi kommunikáció TI#/HA9WM-mel )), laptop, mikrofon, morzebillentyű, drótok, pecabot, vékony koax, és és valószínűleg HA5TI tápegysége    Ha befér a bőröndbe és súlykorlátokba, akkor esetleg Giovanni (300W)  is elkísér, de ha el is viszem, kell majd helyben kerítsek hozzá kölcsönbe egy autóaksit meg töltőt, szóval közel sem biztos, hogy fogom tudni használni. (Egyeztetés az autókölcsönzővel folyamatban, hogy az autó mellé esetleg egy tartalék-aksit is tudnak-e adni... Szerintem eléggé furcsálják a kérdést, mert azt írták, hogy jó aksi lesz az autóban..:)

Beküldte ha5xaEzen hír származási helye:
( http://www.ha5hrk.hu/e107/news.php?extend.582 )