Hír: Budapesti DX-Vacsora EY8MM Nodirral
(Kategória: HA5HRK Klubhírek)
Küldte: HRKAdmin
2015 Június 13 Szombat - 09:42:41


Múlt vasárnap Krisztián mondta, hogy Facebook bejegyzésekből úgy látja, hogy Nodir EY8MM Budapesten tartózkodik és megkérdezte, találkozzunk-e vele. Persze hogy volt hozzá kedvem, nagy kedvem ...
 
Nodir sokszor dobogtatta már meg a szívem 160m-től egészen 6m-ig Tádzsikisztánból és különleges DX Expedíció helyszínekről egyaránt. Aktív versenyző és jól emlékszem a tavalyi WRTC világbajnokságon versenybíróként készített fotóira, amik Interneten elérhetők a mai napig.
 
Krisztián hétfő esti vacsorára hívta meg a Vakvarjú étterembe, ami most már lassan hasonló alkalmak törzshelyévé válik a számunkra. A kiváló vacsora mellett majd’ három órán keresztül beszélgettünk. A rendszerváltás időszakában még 300 körüli rádióamatőr közösség létszáma nagyon leapadt és mára húsz körüli hívójeles maradt Tádzsikisztánban, akik között szinte csak Nodir aktív. A 3500m átlagos tengerszint fölöttimagasságú országban nem ritkák a 6-7000m magas hegyek, de 1000m alatti területek egyáltalán nincsenek. A rádióamatőr tevékenységére alapozta távközlési profilú vállalkozását. Az elbeszéléseihez a tabbletjén sok képet mutatott, a különleges expedíciós helyszínek természeti csodáitól a rádióamatőr antennák és állomások felépítéséig.
 
A honlapján sok érdekes információt nyilvánossá tett. A VP8ORK expedíciós beszámolóját magyar nyelven is olvashatjuk magyar barátja, Lakati Tibor EY9/HA8SLT fordításában. Nagyszerű este volt, alig várom, hogy ismét találkozhassunk személyen vagy a sávokban. 


Beküldte ha5ptEzen hír származási helye:
( http://www.ha5hrk.hu/e107/news.php?extend.565 )