Hír: Balatoni bringázás rádiózás nélkül
(Kategória: HA5HRK Klubhírek)
Küldte: HRKAdmin
2011 Szeptember 21 Szerda - 00:23:14


A kellemes szeptember eleji idő arra ösztönzött párunkat, hogy a Balaton körültekerés hiányzó szakaszát végig biciklizzük. Természetesen nem maradhatott ki a geoláda keresés sem.
A GCEBAK multiláda hat pontját, valamit két hagyományos ládát (GCSZMD és GCRETR) terveztünk megkeresni.

Beküldte HA5OB
7-én reggel felpakoltuk a bringákat Tomi, 5PT autójára és Zamárdiba mentünk. Itt leparkoltunk az autóval majd 10:30-kor vonatra szálltunk. Badacsonytördemicig vonatoztunk.

Itt bringára pattantunk és elindultunk Keszthely felé, a multi geoláda első pontjához.Kellemes időben gurultunk célunk felé a bicikliúton. Szigligetet az északi oldalon kerültük meg.A Szent Mihály dombról csodálatos panorámában gyönyörködhettünk. Az ide vezető út utolsó pár métere nagyon meredek volt, de megérte feltolni a bicikliket.
Megkerestük a multiláda első jelszórészletét.

Ugyanezen a dombon Pista megtalálta a GCSZMD hagyományos geoládát is.
Innen indultunk tovább a Zánkán parkoló autónk felé.
A tekerés és dombmászás miatt lecsökkent energiánkat pótolni kellett wink.pngSzigligetet most dél felől kerültük meg. Itt egy kis csalással a klubunk "névrokon" utcájára leltünk.


Helyenként az országúton tekertünk, mert nem volt folytonos a bringaút.Közben a multiláda négy pontját sikerült már összegyűjtenünk. Ennél a templom romnál pedig egy hagyományos ládika volt: a GCRETR.A GCEBAK utolsó pontját már a felkelő Hold fényénél találtuk meg.
Már besötétedett, mire az autónkhoz értünk. Azt hiszem,
mindannyian kellemesen elfáradtunk.

A GPS-em 70.1km-t mért úthossznak.

Tavaly a Balaton keleti öblét kerültük meg, idén a déli parton kerekeztünk és a mostani túrával teljes lett a tó megkerülése.

Köszönöm a kellemes napot a túrában résztvevőknek: 5SE, 5TI és 5PT


73 , Zoli - HA5OB

Ezen hír származási helye:
( http://www.ha5hrk.hu/e107/news.php?extend.321 )