Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
vendég: 18, tag: 0 ...

legtöbb 129
(tag: 0, vendég: 129) - 2015 Sze. 23 : 18:34

Tagok: 89
Legújabb tag: inczedy
Dátum / Idő
 
RSS hírforrások
Hozzászólások átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Credits
Cloud Image Taken by Dave Wicks.

©2017 HA5HRK Minden jog fenntartva
Hajdú QTC - együttműködés
HA5HRK Klubhírek     HRKAdmin     2009 December 04 Péntek - 22:40:17

Hajdú QTC - együttműködés [ írta: ha2mn - Fri 04th Dec 09, 10:20pm]
A Hajdú QTC-vel való együttműködésem kezdeményezője és a mai napig bátorítója Rózsa Dezső, HG0EK – mint főszerkesztő és a műsor elsődleges sugárzója. Most fejeztem be egy sorozatot, aminek szöveges változatát elolvashatjátok:Folytatás ...
Hozzászólás
Posted by ha5pt
on 2009 Dec. 05 : 09:31
Hozzászólás: 1007
Tibi, köszönöm, hogy megosztottad velünk. A Hajdú QTC adásaiban elhangzott ismeretterjesztő anyagaidat szívesen feltenném ide a portálunkra, hogy aki célzottan csak ezeket akarja meghallgatni, könnyen megtalálja.

A rádióamatőr hobbi számomra az informatika fejlődésén keresztül óriási mértékben megújult, és élvezetesebbé vált, mint valaha. A kilencvenes években nem rádióztam, emiatt meglepődve tapasztaltam, hogy a 2000 évvégén elővett rádió milyen sok új lehetőséget és szórakozást tud nyújtani az új informatikai technológiák és az új spektrumok kipróbálásán keresztül.
- Ez utóbbi a 160m és a WARC sávok megismerésével kezdődött, majd az 5MHz, 50MHz és 70MHz kipróbálását hozta …
- Az információtechnológia, a rádió mellett állandó üzembe állított internetre kapcsolt PC számítógéppel kezdődik, ami a rádiózás rutinfeladatainak automatizálásán keresztül segít, hogy az élvezetes résszel, a forgalmazással foglalkozzunk elsősorban, miközben az Internet kapcsolat szinte végtelen lehetőséget nyújt az összeköttetések közbeni adatcsere, háttér kommunikációtól kezdve a direkt módon összekapcsolt rádió + Internet útvonalon keresztül, mint az Echolink. Örülök, hogy ezek közül az új technológiák közül az eQSL és Echolink technológiákat magas fokon ismertetted meg a Hajdú QTC hallgatóival, és szívesen tenném a hanganyagokat elérhetővé a portálunk látogatónak a számára.

A legutóbbi „Egy kis fotonika” sorozatot telitalálatnak tartom, egyrészt a témaválasztás, másrészt a szórakoztató megközelítés miatt. A hangos változatnak itt a helye a portálon!!! A félvezető alapú világítástechnológia térnyerésének időszakát éljük, ami rohamléptekben halad előre az egész világon.A led-fényforrás kínálta előnyöket látva igyekszik az Európai Unió mellett több ország kormányzata is felgyorsítani az izzólámpa-led technológiaváltást. Az EDN Magazin 2009 szeptemberi számában például az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Hivatala által 6.4 millió $ értékben finanszírozott négy SSL (solid state lighting azaz félvezető alapú világítástechnika) projectet ismertetett: http://www.edn.com/article/CA6685811.html

Idehaza is folyik az áttérés, és a lakások világítástechnikai megoldásai mellett a járműipar (gépkocsi és bicikli), közterületek világítástechnikai megoldásai mellett új területeket is találnak a ledek maguknak, mint például egy magyar találmány, a polarizált fény gyógyhatására épülő Sensolite berendezés.

http://www.sensolite.hu/
http://www.lisys.hu/kulter/kulteri-vilagitas-kulter-hirek.php?gclid=CP6oxoTavp4CFQUUzAodczF2rA
http://led-lampa.bolt.hu/
Posted by HRKAdmin
on 2010 Jan. 20 : 06:28
Hozzászólás: 12
Tegnap este részben hallottam a Hajdu QTC műsorát.

A vége felé, amikor visszakapcsoltam a HO-68 műhold átvonulása után éppen HA2MN okfejtését hallhattam az ITU és az IARU statutumairól. Már azt hittem, hogy...

Utána HA0EK "Halgattassék meg a másik fél is" c. felolvasása következett arról, hogy Tibor miben tévedett, amikor nem talált arra vonatkozó utalást, hogy a rádióamatőr szolgálat nem sport és az IARU nem sportági szakszövetség.

Az sajnos nem derült ki, hogy a szöveget ki írta. Érdekelne.

gl de ha6nn
Bandi
Posted by ha5pt
on 2010 Jan. 20 : 07:08
Hozzászólás: 1007
Bandi,

Bocsánat, de Pista „HAM spirit” híréből ide mozgattam a hozzászólásodat. Örülök, hogy hallgattad te is az adást. Tibi évek óta magas színvonalú ismeretterjesztő anyagaival emeli a Hajdú QTC adások színvonalát, ezt hallhattuk ezen a héten is.

Hamarosan kivágjuk az adásból Tibinek az IARU nemzetközi sportszövetségi letét megkérdőjelező véleményét és az arra adott válaszokat, majd elhelyezzük itt a portálon. Javaslom, ezután folytassuk a téma megbeszélését.

Köszönöm a megértésed!
73, Tamás

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.