Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
vendég: 25, tag: 0 ...

legtöbb 129
(tag: 0, vendég: 129) - 2015 Sze. 23 : 18:34

Tagok: 89
Legújabb tag: inczedy
Dátum / Idő
 
RSS hírforrások
Hozzászólások átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Credits
Cloud Image Taken by Dave Wicks.

©2017 HA5HRK Minden jog fenntartva
Budapesti DX-Vacsora EY8MM Nodirral
HA5HRK Klubhírek     HRKAdmin     2015 Június 13 Szombat - 09:42:41


Múlt vasárnap Krisztián mondta, hogy Facebook bejegyzésekből úgy látja, hogy Nodir EY8MM Budapesten tartózkodik és megkérdezte, találkozzunk-e vele. Persze hogy volt hozzá kedvem, nagy kedvem ...
 
Nodir sokszor dobogtatta már meg a szívem 160m-től egészen 6m-ig Tádzsikisztánból és különleges DX Expedíció helyszínekről egyaránt. Aktív versenyző és jól emlékszem a tavalyi WRTC világbajnokságon versenybíróként készített fotóira, amik Interneten elérhetők a mai napig.
 
Krisztián hétfő esti vacsorára hívta meg a Vakvarjú étterembe, ami most már lassan hasonló alkalmak törzshelyévé válik a számunkra. A kiváló vacsora mellett majd’ három órán keresztül beszélgettünk. A rendszerváltás időszakában még 300 körüli rádióamatőr közösség létszáma nagyon leapadt és mára húsz körüli hívójeles maradt Tádzsikisztánban, akik között szinte csak Nodir aktív. A 3500m átlagos tengerszint fölöttimagasságú országban nem ritkák a 6-7000m magas hegyek, de 1000m alatti területek egyáltalán nincsenek. A rádióamatőr tevékenységére alapozta távközlési profilú vállalkozását. Az elbeszéléseihez a tabbletjén sok képet mutatott, a különleges expedíciós helyszínek természeti csodáitól a rádióamatőr antennák és állomások felépítéséig.
 
A honlapján sok érdekes információt nyilvánossá tett. A VP8ORK expedíciós beszámolóját magyar nyelven is olvashatjuk magyar barátja, Lakati Tibor EY9/HA8SLT fordításában. Nagyszerű este volt, alig várom, hogy ismét találkozhassunk személyen vagy a sávokban. 


Beküldte ha5pt

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.