Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
vendég: 8, tag: 0 ...

legtöbb 129
(tag: 0, vendég: 129) - 2015 Sze. 23 : 18:34

Tagok: 91
Legújabb tag: Bundee90
Dátum / Idő
 
RSS hírforrások
Hozzászólások átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Credits
Cloud Image Taken by Dave Wicks.

©2017 HA5HRK Minden jog fenntartva
RTL-SDR R820T dongle direct sampling
Rádióamatőr forgalmazás és technikai eszközei     HRKAdmin     2015 Február 17 Kedd - 05:39:48


Egy kis kiegészítés a régebbi Fórum bejegyzésemhez.
 
A jól ismert USB stick dongle rádiók az RH tartomány vételére egyetlen átkötéssel alkalmassá tehetők. A C13 és a C34 ábra szerint kivezetéseit kell összekötni. Én ezt egy vékony árnyékolt teflon kábellel végeztem.
 
Ilyenkor az RTL-SDR úszómenüben a Sampling mode címszónál a Direct sampling (I branch) működési módot kell választani.
 
Ha kívánatos akkor az AGC-t is bekapcsolhatjuk. Az SDRSharp telepítése a szokásos. Az indítása előtt győződjünk meg arról is, hogy a Zadig nevű driver installálva van. Ha valakinel még mindig Windows XP-je van úgy az ahhot megfelelő Zadig driver használandó.
 
A tapasztalatom szerint az alkalmazás valamennyi 32 bites Windows verzió alatt működik.
 
Az átalakításról készült videó címe: SDR Shortwave radio mod easy HF dongle mod Az URL: https://www.youtube.com/watch?v=lrwThfWL8Mw
 

Beküldte ha6nn
Hozzászólás
Posted by ha6nn
on 2015 Feb. 18 : 21:17
Vendég
Megszületett a tíz dolláros skimmer! Ma 2015. február 18-án a direct sampling módban 7 MHZ-en működő dongle kimenetét a http://vb-audio.pagesperso-orange.fr/Cable/index.htm webhelyről letöltött VB-Audio Virtual Cable segítségével vittem rá a CW-Skimmer 1.8 bemenetére.Jó tudni,hogy ezt a szoftvert rendszergazdaként kell installálni és a CW Skimmer Audio fülénél a VB-Audio Point-ot kell választani! Az RTL-SDR Controller-ben a Frequency correction (ppm) szolgál a vett frekvencia hitelesítésére. 10 és 15 MHz-en az általam átalakított dongle esetében ez az érték 333 ppm-re adódott. További hitelesítési lehetőséget jelent a 7MHz-es sávban működő -de nálunk nem mindig hallható OK0EPB pontos frekvencia adó.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.