Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
vendég: 7, tag: 0 ...

legtöbb 129
(tag: 0, vendég: 129) - 2015 Sze. 23 : 18:34

Tagok: 91
Legújabb tag: Bundee90
Dátum / Idő
 
RSS hírforrások
Hozzászólások átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Credits
Cloud Image Taken by Dave Wicks.

©2017 HA5HRK Minden jog fenntartva
Európában is kütyüzhetünk a repülés teljes ideje alatt
Társalgó     HRKAdmin     2013 November 15 Péntek - 05:42:11


Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség döntése alapján nemsokára Európában is engedélyezik az okostelefonok, tabletek és hasonló készülékek használatát az utasszállító repülőgépeken, az utazás teljes időtartama alatt. A szervezet legkésőbb november végéig előáll az új biztonsági irányelvekkel. HWSW, Hlács Ferenc "tennapi" cikke Daihelyon nevű olvasó hozzászólása: Why Can't You Use Phones on Planes? (Érdemes elolvasni a többit is.)
Költői kérdésem: És a rádióamatőr-kütyük? Netán azok is a "hasonló készülékek" kategóriába tartoznak? Jut eszembe a Faraday-kalitka, ill. -kalicka. Műszakilag tekintve, lehet-e egyáltalán forgalmazni repülőgép belsejéből, pl. az UHF-sávokban? Merthogy "füstüveges" (fémes anyaggal bevont) ablakú autóbuszból a VHF nem megy, az biztos. Természetesen én is a kézi-hordozható rádiómban kerestem a hibát, annó dacumál az 1980-as években, Miskolc és Szerencs között utazva.
Beküldte HA9RR
Hozzászólás
Posted by HA9RR
on 2013 Nov. 22 : 19:42
Hozzászólás: 183

Hamarosan mobiltelefonálni is lehet az amerikai repülőkön HWSW ma

Decemberben engedélyezheti a mobilszolgáltatások használatát az utasszállítók fedélzetén az FCC. Az Egyesült Államok hírközlésért felelős hivatala szerint a korábbi szabályozások elavultak, a légitársaságok saját hatáskörben ugyanakkor továbbra is megtilthatják a mobilozást az utasoknak.

Kapcsolatos: http://www.ha5hrk.hu/e107/comment.php?comment.news.280
Posted by HA9RR
on 2014 Feb. 02 : 12:30
Hozzászólás: 183

2014.01.28.

A Wizz Air az új iránymutatásoknak megfelelően engedélyezi a hordozható elektronikus eszközök használatát a fedélzeten
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy utasai mostantól használhatják hordozható elektromos készülékeiket, például mobiltelefonjaikat, elektronikus könyvolvasóikat és táblagépeiket a Wizz Air járatokon. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség új iránymutatást tett közzé a hordozható elektromos készülékek fedélzete történő használatáról, amelyeket a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság is átvett. Ezekkel az iránymutatásokkal összhangban a Wizz Air mostantól repülési üzemmódban engedélyezi ezeknek az eszközöknek a használatát a repülési idő bármely szakaszában.
Az utasokat a légitársaság arra kéri, hogy ne használják fülhallgatóikat a biztonsági tájékoztatás alatt, illetve hogy kapcsolják ki az elektronikus berendezéseket, amennyiben a légiutas-kísérők nem tudnak meggyőződni róla, hogy az repülési üzemmódban van és megfelel a repülés közbeni használhatóság feltételeinek.
„A hordozható elektronikus készülékek, mint az E-book olvasók, a táblagépek és az okostelefonok ma már mindennapjaink megszokott részét képezik. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség új iránymutatást adott ki ezen készülékek használatára, amit a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság is elfogadott” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. – „Nagyon örülünk, hogy most már lehetővé tehetjük több mint 13 millió utasunk számára, hogy használják az elektromos eszközeiket a Wizz Air járatain. Az új iránymutatásnak megfelelően az utasoknak meg kell győződniük róla, hogy a készülék repülési üzemmódban legyen attól a pillanattól kezdve, hogy a repülő ajtaját bezárják egészen addig, amíg el nem hagyják a fedélzetet. Arra bíztatjuk utasainkat, hogy hozzák magukkal a kedvenc készülékeiket és olvassanak vagy nézzenek meg egy filmet, amíg alacsony viteldíjainkon utaznak, miközben a légiutas-kísérőink vigyáznak rájuk és elrepítik őket az úti céljukra” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

tnx HG7JNA Albert
Posted by HA9RR
on 2019 Jún. 28 : 07:24
Hozzászólás: 183

A fedélzetre lépés pillanatától elérhető a Wifi a Norwegian járatain AIRportal.hu, 2019. június 26. (tnx HA0LR Józsi)A Norwegian lett az első légitársaság, amely hosszú távú járatain is ingyen internet hozzáférést biztosít, mostantól ez a szolgáltatás a fedélzetre lépés pillanatától elérhető. A légitársaság utasainak eddig meg kellett várniuk, hogy a repülőgép felszálljon, a Wifi csak ezek után működött a fedélzeten. Hasonlóan leszállásnál, alacsony magasságon már nem volt elérhető a hálózat.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.