Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
vendég: 10, tag: 0 ...

legtöbb 129
(tag: 0, vendég: 129) - 2015 Sze. 23 : 18:34

Tagok: 89
Legújabb tag: inczedy
Dátum / Idő
 
RSS hírforrások
Hozzászólások átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Credits
Cloud Image Taken by Dave Wicks.

©2017 HA5HRK Minden jog fenntartva
Моско́вское вре́мя = UTC + 4. Megszűnt az óraállítás?
Társalgó     HRKAdmin     2013 Március 24 Vasárnap - 20:53:10


A minap nézegettem a http://www.ha5mrc.hu/ kezdőlapját (kellemes látvány az egeret sétáltatni a világtérképen), valamint - továbbra is csupán kedvtelésből - böngésztem a http://time100.ru/ és a http://www.worldtimeserver.com/ oldalain. Némi meglepetést okozott számomra a moszkvai oldal, mivel így hozza: Moszkva = UTC + 4 óra. (+3-ra emlékeztem, mivel a suliban tanultuk: Budapest + 2 óra.) Tovább keresgélve találtam a Wikitravel.org időzónákat ismertető szócikkét, amely még fokozta a bizonytalanságomat; Oroszországra vonatkozóan is megkülönbözteti a téli és a nyári időszámítást. Ismerősöknek írott érdeklődéseimre az alábbi válaszok érkeztek.
"Oroszországban 2 éve a volt nyári időszámítás szerinti idő van folyamatosan. Azaz 2011 márciusában állították utoljára át az időt. Tehát most 3 óra különbség van a moszkvai és a budapesti idő között, mivel nálatok még téli időszámítás van. Itt a mostani vélemények egymástól eltérőek: hogy inkább a volt téli legyen állandóan, egy résznek a nyári a szimpatikusabb, egy rész pedig azt szeretné, ha megint váltogatnák." (L. Zoltán, Kazahsztán)
HG9IEG Gábor az angol Wikipedia.org vonatkozó szócikkét javasolta megtekinteni; abból idézek: "On 27 March 2011, Muscovites set their clocks forward for a final time, effectively observing MSD, or UTC+4, permanently."
HG7JNA Albertet idézem: "A Hotbird műholdon fogható orosz nyelvű tv-adásokra rá vagyok állva, tehát március 31-én (idén ez az utolsó márciusi vasárnap) a kérdés eldönthető. Addig is ajánlok egy érdekes próbát. Menj rá a Ragyio Majak oldalra. A jobb felső sarokban van egy digitális időkijelzés. Ha vársz, akkor rövid időn belül átáll CET-re."
Március 31-én s azt követően bizonyára CEST-re vált majd; így logikus. (Gondolom, hogy a látogató IP-címét veszi figyelembe. Itt jut eszembe pl. a speedtest.net; itthonról tekintve kezdetnek Magyarország vázlatos térképét rajzolja fel.)

Beküldte HA9RR
Hozzászólás
Posted by HA9RR
on 2013 Már. 26 : 16:46
Hozzászólás: 176
Posted by L. Zoltán (Kazahsztán)

http://news.rambler.ru/18277810/

Ez a moszkvai idővel kapcsolatos legújabb hír, tehát marad a folyamatos nyári időszámítás Oroszországban.
Posted by HA9RR
on 2017 Már. 02 : 16:45
Hozzászólás: 176

Időközben (2014-ben)ismét csavartak egyet: UTC + 3

https://hu.wikipedia.org/wiki/Moszkvai_id%C5%91
ahol az alábbi megjegyzés már törlendő, mivel a wiki szerkesztői elvégezték a módosítást:
(Megjegyés: az európai időzónákat bemutató ábra aláírása még a korábbi állapotot tükrözi. Ki kellene javítani.)
Posted by HA9RR
on 2018 Aug. 30 : 16:54
Hozzászólás: 176

Hoppá!: vége az óraátállításoknak?

https://minap.hu/cikkek/hoppa-vege-az-oraatallitasoknak

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.