Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Online
vendég: 25, tag: 0 ...

legtöbb 129
(tag: 0, vendég: 129) - 2015 Sze. 23 : 18:34

Tagok: 91
Legújabb tag: Bundee90
Dátum / Idő
 
RSS hírforrások
Hozzászólások átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Credits
Cloud Image Taken by Dave Wicks.

©2017 HA5HRK Minden jog fenntartva
6m-es riasztórendszer F2, TEP, Auróra és Es terjedések kihasználására
RH/URH terjedés     HRKAdmin     2012 Október 22 Hétfő - 11:05:22


Tegnap, most már sokadik alkalommal, jelesre vizsgázott az automatikus riasztórendszer. Emiatt egy önálló hírben igyekszem eljuttatni az információt mindenkihez, aki érdekelt az 50MHz DX munkában. Igen, jó terjedés van mostanában, minden nap megy 10m és gyakran megy 6m is. De ha nem megy, akkor hiába ülhetünk a rádiónk előtt, akkor sem lesz eredmény. Június óta folyamatosan megy viszont a HA6M szoftverrádió az RBN hálózatba kötve. Az SDR rádió antennája, egy 4 elemes Yagi 16m magasságban, abban az irányban áll, ahonnan DX-eket várhatunk. Például most a TEP szezon közepén ZS irányban. Az automatikus észlelés legtöbbször ZS jeladókat azonosít először, amikről a megfigyelést spot formájában eljuttatja az RBN hálózatba. EA6VQ DX MAPS szervere egyszerre kapcsolódik a DX Cluster és a Reverse Beacon Network hálózatokba. Az operátorok és az automata állomások spotjaira épül a riasztó e-mailszolgáltatás, amelyre ingyenesen feliratkozhat bárki. A beállításomban HA6M JN97MK lokátorának 20km-es körzetéből származó spotokat figyeli a szerver, hogy elküldhesse a riasztást, amikor csak elindul az általam preferált terjedési mód, például tegnap a TEP és F2 terjedésekről:
 
 
A terjedések kialakulását észlelő automatikus riasztórendszer gyakorlati eredményeit a főmenü 6m-F2 és 6m-Es blogjaiban találjátok.
Beküldte ha5pt

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge. I don't like using 100% on a table cell when I have a pixel width defined in the other cell so rather than defining the 100% I just hide a large div at the bottom to push out the edge.